Capri Palace Hotel е място, което познава всеки, който се смята за част от световния, или поне от европейския джет сет. Разцъфналият прeз 1995 върху „руините" на едновремешния хотел Capri Palace е земен рай с модерни форми и с типична средиземноморска атмосфера.

Намерението на собственика Тонино Какаче е да създаде хотел с изчистени, но не и простовати форми; бял, но не и студен; елегантен, но не и претрупан. Резултатът от всичко това наподобява къща на патриции с дорийски колони и прозорци под формата на арки. Въпреки всичко това хотелът е изключително съвременен и въплъщава лукса във всеки свой елемент, без обаче това да се набива на очи. Хотелът е шик, но не е екцентричен.

За разлика от тенденциите в другите хотели, Capri Palace всяка година намалява броя на стаите си, които в момента са 77. Всичко това се прави в интерес на приказния апартамент, който за сметка на това се разширява от година на година, а отскоро се сдоби и със собствен басейн.

Останалите басейни в хотела пък са изрисувани с подводни картини и фрески.
Всичко в хотела е стил и прелест - от тотално белите дивани и бамбукови орнаменти до лампионите, наподобяващи кинопрожектори. Тук има и творби на Де Кирико и Арналдо Помодоро. Типичният стил на остров Капри се омесва приятно и неусетно за окото със стила на градския хаос, така че хотелът изглежда като остров на острова.

Capri Palace е истински art hotel. Тук творят многобройни художници, но тук излагат също така произведенията си много хора на изкуството.

Ресторантът на хотела L'olivo също е елегантен, но с мека и приглушена атмосфера. Типичните рецепти на област Кампания са интерпретирани през призмата на главния готвач Оливър Глоуинг.

В рай като този не може да липсва и Спа център. В него човек може да се разкраси, да отслабне или просто да релаксира, съобщава ProntoSofia.