Xiaomi e компания с разнообразна продуктова гама, която освен смартфони, тонколони и тротинетки включва и тоалетни чинии, а отскоро вече и легла.

Преди няколко дни компанията за първи път показа Xiaomi Milan Smart Electric Bed, а от утре, 3 декември, ще стартира и кампания за набиране на първоначални средства за производството на "умното" легло.

Ако трябва да сме честни, леглото не е чак толкова "умно", колкото бихме предположили.

Снимка 455479

Източник: Xiaomi

То е оборудвано с мотори в предната и задната си част, които служат, за да повдигат някои части от матрака, така че да ни е по-удобно, когато четем, гледаме телевизия и т.н.

Няма масажори или сензори за следене на телесните показатели по време на сън, но пък регулирането на височините може да се случва чрез гласови команди.

4 готини джаджи на Xiaomi, които заслужават повече внимание

4 готини джаджи на Xiaomi, които заслужават повече внимание

Китайската компанията печели точки с разнообразие от иновации

Има и дистанционно с пет предварително зададени настройки - за четене, за телевизия, за спане, против хъркане и "безгравитационен режим", каквото и да означава последното.

Снимка 455478

Източник: Xiaomi

От Xiaomi обещават, че леглото би трябвало да издържи на поне 10 години експлоатация, а моторите биха могли да понесат до 200 000 движения.

Samsung, Apple, Xiaomi и как китайската компания успява да държи толкова ниски цени

Защо Xiaomi предлага толкова евтини продукти

Компанията не се лакоми за голям марш

Както при повечето продукти на китайската компания, една от най-атрактивните цени на леглото е цената му - едва 280 долара.