Procter & Gamble е една от най-големите компании в света на масовата козметика и аксесоарите за разкрасяване и хигиена. Брандове като Gillette, Pantene, Pampers, Ariel, Head & Shoulders и още 51 добре познати имена, попадат под чадъра на P&G. 

По време на CES 2019 тази седмица компанията представи нова джаджа, която със сигурност ще намери място до самобръсначките и шампоаните на много то нас, защото... сега ще разберем защо.

Optè Precision Wand (wand - магическа пръчка; precision - прецизност от англ.) е продукт, за който много дами, а и господа, биха дали мило и драго. 

"Магическата пръчка" представлява подобна на електрическа самобръсначка джаджа, която има миниатюрна камера и много фини отвори за пръскане в горната си част.

Идеята е, че камерата "разглежда" кожата ни с невероятните 200 кадъра в секунда, под светлината на малки LED диоди, и засича дори най-малките петна, лунички и бенки.

Всяка тъмнина по кожата моментално се коригира посредством 120 микро-дюзи, които разпръскват грим, овлажнител или серум за избелване на петна - кой от каквото има нужда.

Петното е прецизно покрито с до 1000 миниатюрни капчици, всяка от които е с обем една милионна от милилитъра.

Това промо видео показва действително колко бързо, точно и някак "магически" джаджата на P&G премахва лунички и петна от кожата.

Не виждаме причина Optè Precision Wand да не заслужи почетното място до самобръсначките и кутийките за грим на много ценители на ненатурално чистата кожа. Засега "пръчката" е само прототип, който не знаем дали и кога ще се появи на пазара.