"Умният дом" е една от горещите технологични ниши в момента, която тепърва ще продължава да се развива. Вече виждаме какви ли не гласово-контролирани домашни джаджи - лампи, термостати, прахосмукачки, а вече светът разполага и с огледало за баня с Android.

Изобретението е дело на Capston Connected Home и представлява, на пръв поглед, обикновено огледало, което обаче е и тъч екран.

Джаджата е предназначена за монтаж в баня и се интегрира с Google Assistant, така че да можем да я командваме с глас, без да омазваме огледалото с пяна и вода.

Огледалото може да възпроизвежда всичко, което може и нормален таблет с Android, а това включва отваряне и сваляне на приложения, социални мрежи, YouTube видеа и проверка за капризите на времето. 

Изобретението идва с отделен малък таблет, който ще използваме за програмиране на стъклото или като отделна джаджа за забавление. Казано по друг начин, това е цял сет за мултимедийя, предназначен специално за пребиваването ни в банята или тоалетната.

Нямаме данни относно цената на андроидското стъкло, но знаем, че компанията готви модели с различни размери, които ще влязат в продажба съвсем скоро.