Шеф Борис Петров оплю риалити формата "Bake Off": Най-сладкото състезание. Ето каква критика написа в профила си Петров:

Много гости в моя ресторант изказват негативно мнение за Формата "Bake Off" , много ми пишат и на лична. Тъй като не съм го гледал не мога да отговоря нищо съществено, не искам и да се правя и на великият оценител, тъй като аз съм взел решение за себе си, което изключва появата ми по телевизионни формати(да не казвам, никога,никога)!

Но поради негативното мнение и това, което ми се разказва, ще взема отношение! Искам да знаете, че Юри Балталийски е един от най-големите български професионалисти и с уникален имидж в Европа! Грозно е, че редакторите на този камуфлаж не са показали истинските възможности и същност на публиката, грозно е, че заради тях трябва да обяснявам на мои клиенти и приятели това, защо го правят!?....

Всеки да си отговори, но аз ще кажа само, че Юри е три класи нагоре, дори от тези които им ръкопляскат в други формати, даже и искат да ги изкарат божествени...а за тази която му се прави колежка няма даже да кажа дума!

Дано другият сезон си вземат бележка, оставят момчето да твори и възпламенява мечти в младите, а лелята...дома!