Хакери са проникнали в компютърните системи на американската телевизия НВО и са отмъкнали всички серии от сезон 7 "Игра на тронове", е новината, която гърми от няколко дни. Крадците са задигнали и редица лични данни на екипа на филма. 

Беше съобщено, че злосторниците са поискали откуп, за да се предотврати излизането на "цели серии и други чувствителни файлове". Точната сума не беше конкретизирала, освен че става въпрос за много пари.

Снимка 289703

Източник: Фейсбук

По всичко личи, че преговорите не са минали по план, защото част от откраднатата информация вече стана публично достояние. В мрежата лъснаха домашните адреси, имейли и телефонни номера на някои от звездите в култовия сериал.

Снимка 304085

Източник: HBO

Сред пострадалите са и Емилия Кларк, която познаваме като Денерис Таргариен, Лина Хийди, известна като Церсей Ланистър, Питър Динклидж - като Тирион Ланистър и Кит Харингтън или Джон Сноу.

Екип на HBO призна кражбата на защитена информация и заяви, че в момента се води разследване срещу хакерите, като се работи заедно с експерти от полицията и специалисти по киберсигурност.

сн.: личен архив