Няма нищо чудно, че Лапландия (част от Финландия) за втора поредна година беше обявена за "най-щастливото място на света". Сигурни сме, че това няма как да не е свързано с огромната роля, която природата играе в живота на хората там. От днес вече и всички ние и всеки един човек по света с връзка с интернет ще може да се наслаждава на звуците на лапландската природа.

Снимка 420221

Източник: Lapland.fi

Sound of Lapland е проект на туристическия сайт на Финландия - Visit Lapland, и комуникационната агенция House of Lapland, който дава възможност да чуем някои от най-характерните звуци на тази северна област в Spotify.

Пукане на съчките на горящ огън, хвърляне на камъчета в езеро, скърцане на стъпки в снега, звуците на северния елен и воят на хъскитата - всичко това може да стане част от ежедневния ни ритуал за отпускане.

Снимка 420222

Източник: Lapland.fi

"Много научни доказателства показват, че природата ни помага да се възстановим от стреса, а звуците от нея са важна част в този процес", казва професор Лииса Тирвайнен от Natural Resources Institute Finland. Тя съветва да използваме няколко лапландския "саундтрак" по няколко пъти на ден в офиса, за да релаксираме и разтоварим напрежението.