От планинско колоездене до пещерно спускане, това е списъкът на National Geographic на най-трудните, най-високите и най-екстремните предизвикателства, с които атлетите по цял свят се опитват да се справят.

Пътеката Portal Trail в Юта

Колоездач, който кара по пътеката Portal Trail в Юта. Пътеката се намира на 60 м над река Колорадо и изисква усъвършенствани технически умения, за да се справите успешно.

Върхът Денали в Аляска

Връх Денали се намира в 49-ия американски щат, Аляска, в най-северните части на Кордилерите - най-високата планинска верига в Северна Америка и едно от местата за най-екстремни изкачвания в целия свят. Самият връх е най-високият на територията на Щатите. Всъщност и на целия континент. Промяната на времето и дълбоките цепнатини в ледниците са само някои от многото предизвикателства, пред които са изправени алпинистите по пътя към срещата с върха Дентали.

Пещерите Eagle's Nest във Флорида

Това са водолази, които плуват през подводните пещери Eagle's Nest във Флорида с дълбочина от 91 м.

Курортът La Grave във Франция

Спускането от курорта "Ла Грейв" във Франция с височина от 3200 м е едно много екстремно преживяване и определено не е за всеки.

Бързеите Inga Falls в Конго

Само един екип за рафтинг някога се е справял успешно с гребането по бързеите Inga Falls в Конго. С вълни, високи от около 12 м, бързеите със сигурност са едно от най-екстремните приключения в света.

Пещерата Шандонг във Виетнам

Шандонг във Виетнам е най-голямата пещера в света. Толкова изумително голяма, че има своя собствена климатична система. Местен човек я е открил през 1991 г., но британски екип проучва пещерата през 2009 г. Дължината е 6,5 км, с височина от 200 м, ширината е 150 м. Има подземна река.

Въжено предизвикателство във френските Алпи

Пабло Синьоре (Pablo Signoret) минава по въжето в планината Aiguille Dibona във френските Алпи. Синьоре се присъединява към Рафаел Бриди и Гилерме Кури, за да постави световния рекорд за преминаване по най-дългата въжена линия на височина от 3000 м.

Сърф локацията Ship Stern Bluff в Австралия

Ship Stern Bluff в Австралия привлича топ сърфистите, заради непредсказуемите вълни, които достигат до огромни размери, като същевременно трябва да избягват големи бели акули, с които да пълни водите.