Доскоро свързвахме летищата с големи опашки, късане на нерви, загубени багажи, изпуснати полети и все подобни неприятни емоции.

Разбира се, много незабравими спомени започват от същите тези места. А много летища вече се стремят да направят престоя на тяхната територия наистина вълнуващ.

Снимка 390588

Източник: FAcebook / A Wizarding World Holiday at Changi

Докато едни залагат на лукса, пищните декорации и лъскавите бутици, други ни удрят директно в чувствата и емоциите. И ни става едно мило, приятно, като в детските години. А ако сме фенове на поредиците "Хари Потър" и "Фантастични животни", със сигурност това е нашето място.

На трите терминала на летището Чанги в Синагпур се е разположил един приказен свят, в който със сигурност можем да забравим, че сме тръгнали нанякъде и да си изпуснем полета. Но не това е основната идея на създателите на проекта Wizarding World Holiday.

На територията на летището са разположени четири декора в реален размер, сред които можем да се разходим, снимаме и поиграем. Те са създадени съвместно в Warner Bros, които продуцират филмите по книгите на Дж. К. Роулинг.

Приказното градче Хогсмид, Диагоналната алея, от която учениците в Хогуорст си купуват магически приспособления, шантавото дърво Whomping Willow, Хогуорст експрес, Нют Скамандър и неговата менажерия, както и още забавни акценти и герои от магическите филми ни очакват на територията на летището.

Снимка 390587

Източник: Facebook / Changi Airport

Освен че са красиви и достоверни, декорите ни предлагат и едно интерактивно изживяване. Може да се дегизираме като любимия герой, да си направим селфи с магическа пръчка в ръка или пък да яхнем метлата и да поиграем куидич.

Разбира се, има и магазин, от който да закупим сувенири за спомен от този необичаен престой на летището. А сега, месец преди Коледа, всичко е още по-магично заради светлините, елхите и изкуствения сняг, който се сипе на парцали от тавана.

Сингапур - лъвският град с драконовски глоби

Сингапур - лъвският град с драконовски глоби

"Синг" означава лъв на малайски

Wizarding World Holiday ще обитава летище Чанги до средата на февруари. Неслучайно то е сред най-добрите в света вече няколко години. А сега ни е още по-любимо. През цялото време пък предлага на пътниците денонощно кино, басейн на покрива и парк с пеперуди, пише Daily Mail.