Александър Морфов и руският театър „В. Ф. Комисаржевска" ще направят голямо турне в България в първата половина на юли.

То ще обхване София, Варна, Пловдив и Бургас.

За първи път у нас ще могат да бъдат видени спектаклите на Александър Морфов „Сън в лятна нощ" и „Ваал", които се играят в театър „В. Ф. Комисаржевска" в Санкт Петербург.

Спектаклите са коренно различни един от друг, сподели на пресконференция режисьорът Александър Морфов.

„Сън в лятна нощ" не е спектакълът, който съм поставял тук преди 7-8 години. Този път съм наблегнал повече върху любовната история, уточни той.

„Ваал" по Бертолд Брехд е доста тежък материал. Нашият рок-спектакъл представлява една безкрайна репетиция, в която се случва един живот.

Има една авторска песен, останалите парчета са на мъртви групи като The Doors, Nirvana, „Зоопарк" и др.

„Това е много провокативна постановка, но се надявам всичко да мине добре, защото българската публика е по-демократична и освободена от руската", завърши Александър Морфов.

Може да гледате „Сън в лятна нощ" в Народен театър „Иван Вазов" на 4 и 5 юли, във Варненския летен театър на 9 юли и в Античния театър в Пловдив на 15 юли.

„Ваал" ще се играе в театър „Българска армия" на 6 и 7 юли, във Варненския летен театър на 11 юли и в Бургаския летен театър на 13 юли.

Билетите са на цена от 10 до 30 лева. Те ще бъдат пуснати в разпространителската мрежа на Eventim на 1 юни и в касите на залите от 15 юни.