Щастието се намира между "твърде малко" и "твърде много". Това гласи известна финландска народна поговорка.

Именно там можем да открием и финландския дух - между "твърде малко" и "твърде много". Между индивидуалното и универсалното. Между минималистичния отличителен дизайн и богатата култура и традиции на Финландия. Между тишината в разговорите на хората и големите им сърца. Между дните им без нито един слънчев лъч и белите им нощи.

Техният вътрешен баланс и неподправена хармония с природата и заобикалящата ги среда, са емблематични за мирогледа и за всеки аспект в живота им. От обикновените битови ситуации, през личните им взаимоотношения, та чак до управлението на страната им и бизнесите, които развиват, финландците правят всичко, до което се докоснат красиво, семпло, практично, с високо качество и екологично. Просто великолепно!

Живей великолепно! Именно това е и призивът на една от най-емблематичните финландски напитки - водка Finlandia.

Родена под лъчите на незалязващото слънце, водка Finlandia празнува тази година половин век традиции и история. Тя е произведена за пръв път през 1970 г., стъпвайки на фундаменталните принципи на природата, най-модерната дестилация и родния дизайн. Напитката олицетворява финландския дух за живот в хармония с природата, използвайки най-съвършените ѝ съставки.

Снимка 502455

Източник: Finlandia

Златният Suomi ечемик, от който се произвежда кристалната напитка, расте там, където друг ечемик не успява. Той вдишва девствен въздух, изследва непокътната почва и се къпе в незалязващо слънце, придавайки на водката нейния отличителен свеж характер. Изключителната чистота и мекота на Finlandia идват от богатата на минерали ледникова вода.

Извирайки направо от извора Rajamäki, тя е естествено пречистена от ледникови морени, създадени преди повече от 10 000 години от оттеглящи се ледници. От вече узрелия ечемик, след повече от 200 етапа и 50 часа дестилация, се появява съвършено пречистеният легендарен финландски еликсир.

В същото време Finlandia не само разчита на природните ресурси на страната, но и е поела отговорността да ги опазва. Производството ѝ е напълно интегрирано с природата. То разчита на биоенергия, а 99.9% от вторичните продукти от производствения процес се използват повторно в различни сектори - от преработване на храна за животни до производството на хартия.

В желанието си да поддържат баланс с природата, през миналата година производителите на водка Finlandia направиха и бутилките си по-леки, с което допълнително намалиха суровините за производството и доставката им.

Ако искате да научите още за великолепния живот по финландски и за неговата магична напитка, посетете finlandia.com.