Свикнали сме да заклеймяваме мъжете като перверзници, които все гледат голи жени. Това обаче е доста остаряло мислене, което последните статистики успяват да разчупят.

Вече е факт, че жените гледат не по-малко порно от мъжете. Факт е също, че на тях им е не по-малко приятно да се любуват на красиви женски тела. А тези факти са подкрепени с поредно сериозно изследване.

Неговата цел е да се установи по какъв начин влияят голи снимки и еротичните видеа на мъжа и на жената.

Снимка 434339

Източник: iStock

А изводът е много прост - по един и същи начин. Чрез ядреномагнитен резонанс е доказано, че и двата пола реагират еднакво на снимки и видеа на голи хора. Това ни води и до друго заключение - че не само мъжете харесват визуалната стимулация.

Едни и същи области в мозъка, които са свързани със сексуалното желание, се активират и при мъжа, и при жената, когато наблюдават някой друг без дрехи. Невронната активност е сходна, просто в мозъка на жените протичат и други процеси, които ги карат да не изразяват толкова явно възбудата си, за да не бъдат съдени.

Снимка 434337

Източник: iStock

В последните години се твърдеше, че при силния пол голотата има все по-малък ефект заради пренасищането с еротични снимки на дами, най-вече в социалните мрежи. Затова определяме това изследване като добра новина, пише Daily Mail.

Украинците, датчаните, филипинците и кои са най-сексапилните нации в света

Кои са най-секси нациите в света

И на кое място сме българите

На базата на него, като най-лесен и ефикасен начин една двойка да се настрои на палава вълна може да се изведе дуетното гледане на еротични филми.