Когато става въпрос за производство и постигане на зададените му цели, всеки автомобилен производител е поставен под напрежение.

Тест драйв: Alfa Romeo Stelvio, силата на характера и колко е ценно да сме първични

Alfa Romeo Stelvio - как италианците пак сложиха всички в малкия си джоб

Колко ценно е да сме първични

Това е нещо напълно нормално, защото поръчките не спират. Но понякога производството може да бъде забавено не заради логистични проблеми, а заради такива в самия завод.

Точно с това се сблъсква Alfa Romeo в момента. Според Bloomberg, производството на Alfa Romeo Tonale, което е увеличено от февруари насам заради високия интерес, ще бъде забавено.

Това е така, защото работниците в завода на компанията в Памиляно, Южна Италия, протестират. Изтъкнатите причини са, че тоалетните в завода не се поддържат в нужната хигиена, работното облекло и оборудване също е недостатъчно, а проблем има и с отоплението в завода, което според работниците е недостатъчно.

Този протест се очаква да забави производството не само на Tonale, но и на Fiat Panda, който също се произвежда в същия завод. Симоне Маринели, който е ръководител на един от профсъюзите, потвърждава, че условията в завода са лоши. Освен това, работниците трябва да чакат с месеци, за да им бъдат подменени старите износени гащеризони.

Тест драйв, Alfa Romeo Giulia и какви са колите за истински автомобилисти

Alfa Romeo Giulia - доказателството, че колите не се избират като телевизорите

Ето какви са впечатленията ни от тази "красавица"

Stellantis, под чиято шапка са и Alfa Romeo, и Fiat, отричат, разбира се, тези обвинения. От CarBuzz твърдят, че този протест не е изолиран случай, като в други заводи, но във Франция работници също се оплакват от лоши условия на труд.