Пролетта е символ на новото начало в живота, на промяната към по-добро. И тя е свързана не само с почистване на дома и гардероба или нови попълнения в него, нито с внезапно събудилото се от зимен сън желание за приключения.

Тестостеронът, щедростта на мъжете и каква е връзката между двете

Какво прави мъжете по-стиснати

Характерът не е всичко

Ако сме необвързани, има два варианта: или много да ни се купонясва и да не ни е до сериозни отношения, или пък да сме се размечтали за любов, която да ни намери толкова бързо и лесно, колкото пчелите намират разцъфналите цветчета на дърветата.

Ако пък сме едната половинка от едно любовно цяло с дълго минало, също трябва да се замислим как да си доставим свеж полъх. Иначе казано - да огрее слънце отново и на нашата улица.

Снимка 348706

Източник: iStock

Често в дълга връзка не обръщаме внимание на едни дребни подробности, които са в състояние не само да обърнат каруцата, но и да я насочат по правия път. 

От опит глава не боли

Или поне така ни е учила баба. Някой път тази поговорка може да не се окаже вярна. Но ако искаме повече от връзката си, няма как да го получим, ако не опитаме. Да дадем повече и да получим в замяна. Да се опитаме да си поискаме. Да кажем истината в очите.

Истина е, че любовта изисква усилия не само, за да бъде спечелена, а и за да не бъде загубена. 

Снимка 348711

Източник: iStock

Благодаря ти, благодаря си

Благодарността може да бъде неочакван генератор на промяна във връзката. Често в ежедневието си забравяме да отдадем заслуженото на човека до нас, който продължава стоически да ни търпи с всички недостатъци.

А изразената благодарност ще покаже на половинката, че оценяваме усилията и те не са напразни. Тя отключва реципрочен процес и колкото повече я изразяваме, толкова повече поводи да го правим ще имаме.

Златното правило

Моментите, в които се чудим дали една връзка си струва, са често срещано явление. И точно когато обмисляме възможните варианти за бъдещото с половинката, е време да претеглим плюсовете и минусите.

Снимка 348710

Източник: iStock

За всяка отрицателна черта на човека до нас трябва да можем да изброим други пет положителни. Ако не успяваме да ги дефинираме, наистина е добре да се замислим дали имаме общо бъдеще. Необходим ни е не просто баланс между положителното и отрицателно, но сериозен превес на това, което ни кара да сме с този човек, пише Time.