Сътрудничеството между различни компании е нещо често срещано в автомобилния свят. Също както и късането на отношенията.

Polestar 2, Volvo и пряката конкуренция на Tesla Model 3

Volvo създаде пряк конкурент на Tesla Model 3

Polestar 2 ни влезе под кожата

В подобна ситуация се оказват Volvo и Polestar, защото те хем късат, хем не късат отношения.

От официално изявление на Volvo става ясно, че вече няма да финансират Polestar, но двете компании ще продължат да си сътрудничат по различни начини.

Вместо това финансирането на бранда с електрически превозни средства става отговорност на китайския гигант Geely, който притежава както Polestar, така и Volvo.

Volvo остава с предимството, че продава както коли с двигатели с вътрешно горене, така и разширява линията си от електромобили с модели като EX30 и EX90. Polestar, от своя страна, продават само електромобили, като към момента каталогът им включва едва няколко модела, като най-добре познатият е Polestar 2 - пряката конкуренция на Tesla Model 3.

Volvo казва сбогом на дизеловите двигатели

Volvo: сбогом на дизеловия двигател

Смело решение на компанията

Оказва се, че новината за спирането на финансирането на Polestar от Volvo вече е оказала добро влияние върху акциите на Volvo, които са скочили с 30%. Към момента бъдещето на Polestar остава неясно, но тази година се очертава като силна за компанията.

Какво му липсва на Polestar 4 (и колко ще струва най-бързият електромобил на марката в Европа)

Какво му липсва на Polestar 4 (и колко ще струва в Европа)

Погледът назад към движението няма да бъде същият

Polestar 4 - електромобилът без задно стъкло, бе пуснат на пазара, а в близките месеци трябва да видим и дълго отлагания SUV модел Polestar 3. А за догодина е планирано пускането на седана Polestar 5.