Polestar е част от голямото семейство на Volvo, но през 2017 г. беше обявено, че компанията ще започне да произвежда електрически автомобили, които ще бъдат с нейната марка. 

 Volvo 360c - бъдещето на колите

Как Volvo вижда бъдещето

Автомобилът вече ще има различен смисъл

Ето така се появи и plug-in хибридът Polestar 1. Идеята на шведите е да се конкурират с Tesla на Илон Мъск, и това е разбираемо. Две години по-късно са готови с нов модел, който трябва да влезе като пряка конкуренция на Tesla Model 3

Polestar 2 се очаква да бъде пуснат на пазара през 2020 г., а цената на автомобила да бъде около 45 000 долара. Както можем да се досетим, ще бъде напълно електрически, но мощта няма да пострада по никакъв начин. 

Под капака ще бъдат скрити 400 конски сили, което ще даде възможността на Polestar 2 да ускорява от 0 до 100 за забележителните пет секунди. Ще разполага с 78 kWh батерия, която ще позволява изминаването на близо 500 км с едно зареждане.

Операционната система на автомобила ще бъде базирана на Android, което я прави една от първите в света с такава. Това пък означава, че ще разполага с Google Maps и Google Assistant, които ще бъдат вградени.

Polestar 2 ще бъде сглобяван в Китай и ще разполага със специална система, която ще използва инерцията на автомобила по време на спиране, за да възстанови енергия.

Снимка 409378

Източник: Polestar

Интериорът може да бъде изработен по наш вкус, което означава, че може да бъде изцяло и от веган материали, тоест без кожа. 

И понеже ключовете започват да стават все по-излишни, за да отключим Polestar 2, ще ни е нужен единствено смартфон с включен Bluetooth. Когато докоснем телефона си, Polestar 2 ще разпознае, че това сме ние, и магията по отключването ще се случва.