По-консервативните двойки не биха и помислили да мушнат каквито и да било играчки в сексуалния си живот, защото не ги смятат за нужни.

Спазми след секс, женската анатомия и каква е причината за болезнения дискомфорт след полов акт

Спазми след секс - защо се случват

Сложността на женската анатомия

По-широко скроените обаче или вече ги използват, или поне не биха отхвърлили идеята да опитат. Всъщност, се оказва, че използването на вибратор дори може да е препоръчително.

Скорошно изследване на The Journal of Urology показва, че може би е дошло времето използването на вибратор да бъде предписвано от лекарите. Просто защото се оказва, че при липса на достатъчно сексуално контакти използването на вибратор може да подобри здравето на жените, пише Hypebae.

И макар в днешно време сексуалната култура да се е променила доста и използването на вибратори и други секс играчки въобще да не е табу, все още те се приемат като нещо странно или срамно от някои хора.

Снимка 474963

Източник: iStock

Водещият изследовател Александра Дубинская и колегите ѝ са прегледали над 500 статии от няколко различни научни бази с данни, в които присъстват темите за вибраторите и ползите за здравето от тях. И са достигнали до заключението, че като цяло вибраторите повишават сексуалното желание на жените и тяхната удовлетвореност.

И това не е всичко, защото вибрационната стимулация подобрява мускулната сила в тазовото дъно и подобрява инконтиненцията (неволното изпускане на урина, което не е непременно свързано с възрастта).

Сексът, интимността и кое е по-важното в една връзка

Кое е по-важно - сексът или интимността

Как да изградим идеалната връзка

В крайна сметка, изследователите достигат до заключението, че вибраторите не са изучени достатъчно, но това трябва да се промени заради потенциалното им благоприятно въздействие върху женското здраве.