Голяма част от хората приравняват интимността със секса. И въпреки че сексът може да бъде интимна дейност, двете неща не са равнозначни. Интимността далеч надхвърля физическото докосване и е важен фактор, който помага на двойките да създадат стабилна връзка.

Сексът, прибързването с интимните контакти и до какво може да доведе

Когато сексът ни прави слепи

Невинаги е добър избор

Истинската интимност е свързана с изграждане и поддържането на емоционални и психологически връзки в допълнение към физическите.

Според психолозите и специалистите, интимността може да се постигне по няколко начина: чрез физическа близост, на емоционално ниво и психологически (интелектуално).

Ето и техните предложения как една двойка да насърчи интимността в отношенията си.

Романтични вечерни срещи

Не е нужно винаги да сме в скъпи ресторанти или на екзотични красиви места. Може дори да останем вкъщи. Стига само да създадем подходяща атмосфера - да облечем красиви дрехи, да запалим свещите, да подредим масата и да се настроим физически и емоционално.

Снимка 571885

Източник: iStock

Полагането на усилия, с цел да прекараме специално време с партньора, ще помогне за създаване на подходяща атмосфера, в която връзката може да се развива.

Разговори

Провеждането на интересни и задълбочени разговори с партньора е чудесен начин за изграждане на интимност. Да задаваме въпроси, да подхващаме теми, на които не сме говорили преди. И винаги да отговаряме открито и искрено на въпросите зададени към самите нас - уверено и без страх от осъждане.

Смехът

Двойката, която има истинско бъдеще, е тази, която може да се смее и шегува един с друг.

Снимка 571887

Източник: iStock

Важно е да имаме сходно чувство за хумор. Включително и всеки от двойката да може да приема с насмешка собствените си недостатъци и да може да се посмее над тях.

Споделени дейности

Дълбоките разговори са чудесен начин за изграждане на интимност. Същото важи и за нещата, които двама души могат да вършат заедно (и които изобщо не включват говорене). Просто да споделят едно пространство, без да е нужно то да бъде запълнено с думи - това може да насърчи усещането за спокойствие и комфорт с партньора. Така например, може да почетем заедно, да погледаме любими филми или да поиграем настолни игри.

Ключът към интимността е полагането на усилия. Това е двустранна емоционална инвестиция, пише Popsugar.

Как влияе марихуаната на интимността в отношенията ни

Как влияе марихуаната на интимността в отношенията ни

Ефектите са налице само два часа след консумация

Така че независимо от дейността, която изберем, важно е тя да подчертава важността на взаимното присъствие и по този начин да покажем на партньора, че го ценим и уважаваме. А това несъмнено ще насърчи интимността - и така ще успеем да създадем пространство на любов, спокойствие и романтика.