Някои снимки са твърде емоционални и няма как да не ни затрогнат.

Пример за една такава е снимката, която споделят родители на три деца и която разпространяват в социалните мрежи. И макар от тогава да са изминали няколко години, изображението е все още актуално и до днес.

Бебетата, бременността и колко сме умни, преди да се родим

Колко сме умни, преди да се родим

Подценена интелигентност

Първоначално кадърът е публикуван в родителска датска фейсбук група. И е нагледен пример за сравнително скоро въведената в родилните домове в Скандинавия очарователна процедура, насочена към новородените пациенти.

Според медицинските специалисти използването на техниката "кожа до кожа" дава допълнителна топлина и комфорт на бебетата - и особено на онези, които са родени преждевременно. Поради незрелостта на централната нервна система и мозъка си недоносените деца изпитват по-силни усещания за болка. Но по всичко изглежда, че тя намалява при контакт с кожата - който има не само успокояващ, но и аналгетичен ефект.

Целта на тази практика, научно обоснована и наречена "кенгуру-грижа", е да се осигурят на бебетата добри емоции и да се намали стресът през първия период от тяхното развитие.

Именно тази грижa показва споделения затрогващия кадър. На него малко, петгодишно дете помага на своя баща да стопли сестрите си близначки, родени преждевременно. Детето държи до гърдите си едното бебе, а другото е в прегръдките на своя родител. И изглежда, че всички се наслаждават на предимствата на това чудодейно лечение, пише Daily Positive Info.

Разгадаха част от причините за Синдрома на внезапната детска смърт

Разгадаха част от причините за Синдрома на внезапната детска смърт

Огромна загадка за учените

През последните години в много скандинавски родилни домове се наблюдават чудесни резултати в резултат от такава практика - преживяемостта на недоносените новородени скача от 30% на 70%. Контактът "кожа до кожа" помага на бебето дори да диша по-добре.

Изследвания показват и, че бактериалната флора на родителите намалява риска от сериозни инфекции при тези деликатни деца.