Ако си си мислим, че съществуват само мъжки писоари, то сме в жестока грешка. В Германия например има женска версия на писоарите. Всяка страна всъщност има свой специфичен етикет и е по-добре да знаем за него, преди да отидем там. От Bright Side знаят, че има голямо разнообразие по света и затова решават да разгледат тези културни различия, когато става въпрос за тоалетни навици.

Както вече споменахме, в Германия можем да се натъкнем на писоари за жени. Новите тоалетни за жени са въведени още през 2000 г. и е планирано да се появят във всички обществени тоалетни в Берлин.

В Лондон и Амстердам пък има открити писоари, които се местят на различни места. Най-често те се появяват през нощта и изчезват на другия ден.

Снимка 556473

Източник: iStock

В Сингапур уважават чистотата. Ако не пуснем водата след себе си в обществена тоалетна, ще получим глоба от над 150 долара. Ако пък нямаме пари, за да си платим глобата, то отиваме в затвора.

Що се отнася до Франция, там пък например можем да намерим някои екологични писоари, които са пълни със слама и проектирани за употреба на открито. Често в тях дори са посадени цветя.

Ситуация, която определено не ни е чужда, защото все още се среща на много места в България, е тази в Египет. Там се плаща за тоалетна хартия на входа на обществените тоалетни. Изненадващо обаче, че ако си носим наша собствена, то в този случай не плащаме за тоалетна.

Снимка 556475

Източник: iStock

В Шотландия сме задължени да пуснем непознат в обществената тоалетна, ако той почука на вратата. Законът ни задължава да бъдем гостоприемни, дори и в градската тоалетна. Очевидно в Шотландия бързо се създават нови приятелства.

Снимка 556476

Източник: iStock

Що се отнася до Китай, там нещата са много сериозни. В Китай имаше тоалетна революция през 2015 г. Желанието на народа беше да се подобрят санитарните условия в страната. Сега дори можем да попаднем на обществени тоалетни с лицево разпознаване.

Най-високата тоалетна в света пък е в Дубай. Именно в Обединените арабски емирства можем да пишкаме, докато се любуваме на невероятна гледка пред нас. Дори Уил Смит го спомена в свой Instagram, като публикува снимка, на която го виждаме седнал на тоалетната чиния в стаята на хотела си на 154-ия етаж. "Стоя на върха на света", пошегува се той.