В интервю за подкаста Sway, част от медийната група на The New York Times, Тим Кук сподели някои доста любопитни неща по отношение на Apple Car и периода, в който той ще продължи да е СЕО на Apple.

Въпреки че се стараеше да не дава твърде много конкретна информация за предстоящите продукти на Apple, от думите му става ясно, че компанията действително работи по електрически автомобил.

Той определя автономните возила като роботи, с които могат да се направят много неща.

Снимка 525871

Източник: GettyImages

На въпроса дали Apple ще предостави само софтуер за автономен автомобил, Кук отговори, че компанията обича да "интегрира хардуер, софтуер и услуги" в едно цяло.

По думите му Apple цели да запази контрол над всички компоненти в бъдещата Apple Car, също както прави и с останалите си продукти.

Кук призна също, че не се е срещал с Илон Мъск, но изрази адмирации към него и към напредъка на Tesla, с чиито автомобили ще се конкурира колата на Apple.

Снимка 525870

Източник: GettyImages

По време на интервюто Тим Кук намекна, че едва ли след 10 години ще продължава да е начело на компанията.

"В момента се чувствам страхотно и няма планирана дата за оттеглянето ми. Но 10 години са дълъг период и едва ли ще съм тук след 10 години", признава той.

Припомняме, че Тим Кук пое ръководството на Apple през август 2011 г., след като Стив Джобс се оттегли от позицията си заради заболяване.

Apple, Тим Кук и как компанията достигна стойност от два трилиона долара

Apple достигна 2 трилиона долара и заслугата е на Тим Кук

Невероятен растеж

Оттогава насам стойността на Apple се е повишила от 350 милиарда до над два трилиона долара и към момента е втората компания в света, която може да се похвали с подобно постижение.