Хората с много пари, обичат да се глезят по доста нестандартни и екстравагантни начини. И тук дори не говорим за екзотични почивки, защото те са ясни. Говорим за изживяване, до което малцина могат да се докоснат.

Точно това предлага новият клуб за ултрабогаташи в Япония - The Magarigawa Club. А тук има и доста уникална писта, на която всеки член може да покара спортна кола. 

The Magarigawa Club се намира в местността Чиба, на около час път с кола от Токио. Разбира се, има си и хеликоптерна площадка, защото вероятно не на всеки би му се пътувало с кола дотам.

Пистата е проектирана от Tilke Engineers and Architects, които са отговорни за не едно и две трасета от F1. Конкретно това е с дължина от 3.5 км, като ъгълът на максимално изкачване е 20%, а този на максималното спускане - 16%. Правата отсечка за пълно ускорение е с дължина 800 метра, което според собствениците прави пистата уникална. Естествено, разполага и със собствена бензиностанция. 

Основната сграда на The Magarigawa Club вплита в себе си както традиционни, така и модерни японски естетически елементи.

"Докато правите кръгче с колата си около пистата, вашите приятели и семейство могат да се възползват от многото удобства на нашия клуб, които включват вътрешни и външни бани с гореща вода и 25-метров открит плувен басейн", гласи описанието на сайта.

The Magarigawa Club е уникален и заради гледките, които се откриват от пистата и основната сграда. Може да се види както Токийския залив, така и планината Фуджи. Разбира се, клубът разполага с гаражи, в които членовете могат да паркират колите си.

Но те не са какви да е, защото в тях температурата се контролира и се правят периодични проверки на автомобилите, за да са винаги в изправност.

За да бъде построен The Magarigawa Club, са били похарчени около 200 милиона долара. Достъпът до него е обявен като публичен, но първо човек трябва да стане член. Нещо, което е по джоба на малцина, защото годишната такса възлиза на 230 000 долара, пише Supercar Blondie.