В световен мащаб слушането на подскасти става все по-популярно, като един от най-предпочитаните е The Joe Rogan Experience.

В него Джо Роугън, който стана известен с коментарите си на MMA мачове, обсъжда най-различни неща, които го вълнуват. А и не рядко има известни гости като Илон Мъск например.

И e дотолкова популярен, че е неизменно сред най-слушаните подкасти на Apple. От 1 септември обаче Джо Роугън прави голяма промяна, защото подкастът му се мести в Spotify.

До този момент The Joe Rogan Experience не е наличен в стрийминг платформата, но от началото на септември това ще се промени. В края на годината пък подкастът ще се превърне в ексклузивно съдържание за Spotify.

Роугън казва, че The Joe Rogan Experience ще остане безплатен за слушане и ще бъде наличен и в други платформи. Видео версии на епизодите на подкаста ще продължат да бъдат качвани в YouTube, но те няма да бъдат пълни. Ако искаме да изслушаме целия епизод, ще трябва да идем в Spotify.

Джо Роугън твърди, че запазва креативния контрол върху подкаста и просто сменя платформата. Според The Wall Street Journal пък договорът между стрийминг платформата и Роугън надхвърля 100 милиона долара, пише 9to5Mac.

Spotify и как пандемията се отрази на стрийминг платформата

Как пандемията се отрази на Spotify

Какви са резултатите от първото тримесечие