В последните години Tesla направи истинска революция в света на електромобилите, а Model Y се превърна в най-продаваната кола за първото тримесечие на 2023 г. Докато поръчалите си Cybertruck преди няколко години очакват доставката му до края на годината, компанията отново успя да ни изненада с два малко по-нестандартни продукта.

Tesla Cybertruck и първи снимки на интериора на електрическия пикап

Cybertruck за пръв път отвътре - заслужаваше ли си чакането

Отново има разочаровани

Щом Илон Мъск стои зад нещо, то няма как да е прекалено странно. Въпреки това Tesla неведнъж предизвикваше всеобщ интерес с пускането на пазара на огнехвъргачки, бира, текила и чаши за нея, шорти, свирка, и парфюм с аромат на изгоряла коса. Този път идеите, превърнали се в конкретен мърч продукт, са две.

Тази седмица компанията пусна на китайския пазар картонена котешка тоалетна, чиято форма е вдъхновена от Cybertruck, както и метален печат с логото си, който много наподобява тези, с които се жигосват животни.

Продуктът на Tesla Life, определен като "мултифункционално котешко гнездо", е направено от устойчиво на влага и надраскване велпапе и издържа пухкави домашни любимци с тегло до 15 кг. Това е един от най-достъпните лайфстайл артикули, които в момента се предлагат на китайския сайт на компанията. Цената му е само 13 долара.

Важно уточнение е, че идва сгънат и изисква ние да си го сглобим. А след като го направим, вече не могат да се правят рекламации. Засега не е ясно дали котешкото Tesla убежище ще бъде налично и в други части на света.

Друг продукт, който компанията предлага на китайските си фенове, е кръгъл печат с характерното си лого, изработен от неръждаема стомана. Него може да използваме не толкова върху животни, колкото върху изделия от дърво или кожа или пък върху питките си за бургер, ако искаме. Печатът се нагрява до 176 градуса, с което може да остави отпечатъка си на почти всичко, предава Business Insider.

Още от Tesla Optimus - ще създаде ли Илон Мъск перфектната жена и съпруга робот

Ще създаде ли Мъск перфектната жена

Снимките, за които всички говорят

Печатът е в графата с ексклузивни продукти в ограничени количества и изисква предварителна поръчка от желаещите да се сдобият с него. Цената му е 68 долара и също засега се предлага само на китайския пазар.