Преди няколко дни Tesla ни предостави нов, по-подробен поглед върху роботите Optimus - поредният амбициозен проект, който е още по-противоречив и коментиран от автомобилите на марката. Очаква се хуманоидът да бъде в продажба след четири години на цена около 20 хиляди долара.

Човекоподобните роботи на Tesla - как изглеждат подобрените Tesla Bot и Optimus

Човекоподобните роботи на Tesla - как изглеждат подобрените Tesla Bot и Optimus

Бъдещето е тук

В публикуваното видео виждаме не само как изглеждат подобрените роботи, но и какви са уменията, които ще притежават. А съвсем скоро след това в социалните мрежи се появиха не по-малко интересни снимки. 

На тях виждаме собственика на Tesla Илон Мъск да демонстрира интимност с женски хуманоидни роботи и дори да целува един от тях. Кадрите бяха споделени от потребител на Twitter и бързо се разпространиха с информацията, че милиардерът явно не е намерил перфектната жива жена за себе си и затова сега ще я създаде.

Оказва се обаче, че това е далеч от истината. Всъщност в поста, в който са публикувани снимките, се упоменава, че те са създадени чрез изкуствен интелект. Публикацията вече не съществува в социалната мрежа, но е поредната подобна с известна личност, която виждаме в последните месеци.

Мъск неведнъж е заявявал, че изкуственият интелект е нож с две остриета. Запознат добре и с тъмната му стана, сега той стана негова жертва. И всички повярваха, че наистина е решил да направи роботизирани съпруги, които да задоволят всички желания не само на него, но и на бъдещите си собственици, предава France24.

Джордж Сорос - жертва на голямата уста и публикациите в Twitter на Илон Мъск

Новата жертва на голямата уста на Мъск

Искрен на всяка цена

Снимките, които са създадени чрез изкуствения интелект, показват Мъск с три жени, едната от които е афромериканка. Очевидно идеята за подобна съпруга се хареса на мнозина, а доколкото познаваме ходовете на милиардера, нищо чудно поредната шега да се превърне в истина. Все пак говорим за човек, който продаваше огнехвъргачки.