Електромибилите с марка Tesla имат колкото фенове, толкова и противници. Те определено не са по вкуса и джоба на всеки, но в последно време статистиките ги нареждат на водещите места сред най-купуваните коли в цял свят.

Tesla Model S Plaid, Track Package и колко ще струва най-бързият модел

Колко ще струва най-бързият Tesla Model S Plaid

Това са доста пари

Безспорно най-коментираният модел, който все още е обвит в мистерия и не е тръгнал по поточната линия в завода, е Cybertruck. Поредното причудливо творение на компанията на Илон Мъск, което изглежда като излязло от научнофантастичен филм, e направено от неръждаема стоманa и бронирано стъкло.

Виждали сме автомобила на официалното му представяне през 2019 г. и няколко пъти по улиците в САЩ, шофиран от милиардера. Но досега можехме само да предполагаме какъв интериор са подбрали за този извънземен екстериор.

В социалните мрежи изтекоха снимки, които ни дават малко повече яснота как изглежда Cybertruck отвътре. И всичко е точно толкова минималистично, колкото си го представяхме, взимайки предвид останалите модели на Tesla.

На кадрите виждаме таблото на електромобила, което е в тъмносиво и сребристо. Разбира се акцентът е върху огромния екран, от който се управлява всичко. Но не той привлича вниманието ни, а воланът. Той е по форма като в Model S Plaid, но е цял, а не с изрязана горна част. По него виждаме и познатите вече няколко физически контролера.

Между предните седалки има широк подлакътник с голямо място за съхранение. Прави впечатление, че ръбатите форми са запазени и в интериора, дори при копчетата за регулиране на седалките.

Този доста изчистен дизайн на купето на Cybertruck не можем да кажем, че ни изненада, но в социалните мрежи се появиха редица коментари на недоволни от видяното. Някои подмятат, че след толкова години разработка Tesla само това са успели да измислят. Други пък останаха разочаровани от липсата на трета седалка между предните две, каквито слухове имаше по едно време, предава Daily Mail.

По-крайните заявиха, че единственият шанс Cybertruck да постигне успеха на другите модели на марката е ако Мъск излезе и заяви, че всичко това е просто шега и да представи съвсем различен автомобил, който са разработвали тайно. Опасяваме се обаче, че това няма да се случи.

Как приложението на Tesla е помогнало на Ник Кириос да намери откраднатия си електромобил

Как приложението на Tesla помага при кражба

Ник Кириос може да сподели опит от първа ръка

Масовото производство на Cybertruck трябваше да започне през 2011 г.  - две години след като автомобилът бе официално представен. Този процес обаче все още не е факт, а мнозина, депозирали по 100 долара, за да бъдат в листа с чакащите, вече със сигурност губят търпение. По последни обещания, първите бройки се очаква да стигнат до новите си собственици в последното тримесечие на 2023 г.