Илон Мъск никога не е бил от "нормалните". Все пак, това е човекът, стартирал компания за електрически автомобили буквално от нулата.

Tesla Cybertruck и всичко за пикапа на Илон Мъск

Tesla Cybertruck - пикапът, който не очаквахме

Светът не е готов за подобна машина

Той разработи и проект за най-голямата фабрика за акумулаторни батерии, започна да изстрелва в орбита ракети, които успешно се връщат и кацат на Земята за повторно ползване. Не на последно място, основа компания за копаене на тунели, с която иска да завладее Марс.

Да не забравяме и налудничавата му идея да изстреля модел на Tesla в космоса с манекен астронавт зад волана, която още се рее там някъде.

И сега изведнъж всички са изненадани от налудничавия дизайн на предпроизводствената версия на новия Cybertruck на Tesla, а ние се чудим защо?

Снимка 454144

Източник: Tesla

Първо, Мъск неотдавна каза, че новият пикап на компанията му няма да прилича на нищо, което някога сме виждали. И донякъде се оказа прав, макар че ясно се вижда вдъхновението, което създателите му са почерпили от клиновидния дизайнерски език, завладял италианските студиа след средата на XX век.

Снимка 454149

Източник: Facebook / Ifyoulikecars

Второ, всички се оплакваме, че колите са се превърнали в копия една на друга. Колкото и да се опитват дизайнерите, горчивата истина е, че повечето коли си приличат. Като пропорции, дизайн, концепция, функционалност. А това се дължи на липсата на смелост в производителите им. Мъск проявява тази смелост в Cybertruck и това е нещо хубаво, нали?

Снимка 454142

Източник: Tesla

Трето, не бива да забравяме, че това е просто една концепция. Много хора често се впечатляват или разочароват от автомобилните концепти, което е неоправдано. Чрез тях компаниите просто утъпкват пътеката пред серийните версии. В случая не е ясно дали серийният пикап на Tesla ще изглежда така, както го виждаме на снимките, или не. Ясно е само, че Tesla ни провокира за пореден път.

Снимка 454150

Източник: IGN Espana

Целият свят говори за него. Мнозина го определиха като перфектната кола за Лара Крофт от първите издания на гейминг поредица "Томб Райдър", заради насечените форми на купето.

Tesla, Cyberquad и ATV-то, което Илон Мъск представи заедно със Cybertruck

Какво знаем за мистериозното ATV на Tesla

Още един нов продукт в редиците на компанията

Други пък оправдаха дизайна на Cybertruck с високата пикселизация на нискокачествените фотоапарати, с които колата е заснета. Включиха се дори старите врагове - феновете на Mac и Windows, които монтираха снимка на Cybertruck до такава на Tesla Model X и обясниха, че новият пикап е графика на Mac, докато Model X е графика под Windows.

Снимка 454140

Източник: YouTube / Guardian News

Смешно е, признаваме, също както е смешно, че по време на презентацията човек замери страничните стъкла на Cybertruck с метална топка, за да демонстрира тяхната здравина. И те се счупиха, оставяйки Мъск в неловко мълчание. Само че всичко това не е нещо неочаквано. Особено от компания, която е собственост на човек, който не се притеснява да пуши трева в ефир.

Tesla, Cybertruck, Илон Мъск и счупеното стъкло на пикапа, което коства на Мъск почти милиард долара

Фиаското, което коства на Илон Мъск почти милиард долара

Една топка и две счупени стъкла