Малко след като представи нетрадиционния Cybertruck пикап на Tesla, Илон Мъск изненада всички с още един доста неочакван продукт - електрическо ATV, което перфектно пасва в багажника на Cybertruck.

Tesla Cybertruck и всичко за пикапа на Илон Мъск

Tesla Cybertruck - пикапът, който не очаквахме

Светът не е готов за подобна машина

Спортната машина се нарича Cyberquad и е с не по-малко интересен дизайн от пикапа, но засега милиардерът сподели доста малко по отношение на характеристиките на возилото.

Това, което знаем, е, че ATV-то се зарежда от огромните батерии на пикапа и е сред първите електрически четириколесни от този клас.

Снимка 454078

Източник: Twitter / Tesla

Самият пикап е оборудван с рампа, специално създадена за лесен превоз на Cyberquad, без нужда от допълнителни средства за закрепяне и транспорт.

Много е възможно ATV-то да се появи чак през 2021 г., когато ще влезе в продажба и пикапът.

Някои коментатори в мрежата спекулират, че е възможно Tesla да включи Cyberquad като подарък към скъпия клас Cybertruck, но се съмняваме, че Мъск ще толкова щедър.

За момента на пазара има само един електрически модел ATV в лицето на Stealth Electric ATV, който се продава за малко под 8000 долара, така че можем да очакваме и подобна цена за Cyberquad - плюс-минус няколко хиляди.