Седем години след като Илон Мъск загатна за пръв път, че възнамерява да добави пикап към флотата на Tesla, возилото е вече факт, но определено е доста далеч от очакванията на аудиторията.

Cybertruck е различен от всичко, което сме виждали и с което сме свикнали, но не сме сигурни дали това е плюс или минус.

Нестандартната машина бе представена за първи път вчера от самия Мъск и моментално предизвика смесени реакции сред интернет потребителите.

Снимка 453935

Източник: Tesla

Най-шокиращият аспект на Cybertruck е самият му дизайн, който наподобява повече този на луноход, отколкото на пикап.

Интериорът е също толкова странен, най-вече заради подобното на кухненски плот табло.

Снимка 453939

Източник: Tesla

Интересното е, че по време на представянето на пика Мъск обяви, че е наясно с неортодоксалния профил на пикапа и е склонен да го промени, ако моделът се окаже атрактивен за твърде малко хора.

Пикапът на Тesla е дълъг почти шест метра, широк е малко над два метра и е почти толкова висок, а разстоянието от земята до шасито е 40 сантиметра.

Снимка 453940

Източник: Tesla

По тези мерки Cybertruck не се различава много от Ford F-150, който е и прекият му конкурент.

По отношение на мощността обаче пикапът на Tesla е в изцяло друга категория.

По думите на Мъск Cybertruck достига 100км/ч за по-малко от 3 секунди и може да тегли товари до 6400 килограма.

Снимка 453938

Източник: Tesla

Пикапът разполага и с доста впечатляващ пробег, като при най-скъпия модел той може да достигне до невероятните 800 километра.

По тези показатели Cybertruck изпреварва с доста другите електрически пикапи на пазара в момента в лицеот на Rivian R1T и Bollinger B2.

Снимка 453941

Източник: Tesla

Cybertruck е и доста по-евтин от тях - базовият модел с пробег от до 400 километра ще струва 39 900 долара, средният модел ще се продава за 49 900, а най-скъпият - за 69 900 долара.