Тази седмица Илон Мъск представи дългоочаквания пикап на Tesla, който моментално предизвика доста смесени реакции сред феновете на марката.

Tesla Cybertruck и всичко за пикапа на Илон Мъск

Tesla Cybertruck - пикапът, който не очаквахме

Светът не е готов за подобна машина

Малко след представянето на Cybertruck акциите на Tesla спаднаха с 6%, но причината за това не е толкова в нестандартния профил на пикапа, колкото във фиаското, което се разигра на сцената.

Темата за издръжливостта на частите в пикапа бе на централно място в представянето на возилото, което (уж) разполага с подсилена стомана и стъкла, които (уж) могат да поемат куршуми от 9-милиметров пистолет, без да се счупят.

За да подкрепи твърденията си, милиардерът покани на сцената главния дизайнер на Tesla Франц Вон Холзхаусен, който трябваше да покаже как прозорците на Cybertruck устояват на удар с метална топка.

Още при първия опит прозореца на шофьора бе натрошено, което предизвика видим смут у дизайнера и Мъск.

Очевидно това не бе достатъчно и г-н Вон Холзхаусен изпробва издръжливостта и на едно от задните стъкла на пикапа. Резултатът отново бе същият.

Така двете счупени стъкла се оказаха твърде скъпи за Мъск и компанията, чийто акции не са отбелязвали подобен спад откакто милиардерът реши да си дръпне от цигара с марихуана по време на подкаст.

Илон Мъск и NASA - какви проблеми си навлече заради една цигара

Как Мъск разгневи NASA

NASA започва проверки на SpaceX и Boeing

Равносметката е загуба от 768 милиона долара за Мъск и много, много подигравки в интернет.