Някои заклеймяват мастурбацията като пречка за нормалния сексуален живот, а други са на мнение, че тя може само да го подобри. Едно е сигурно - да доставяш удоволствие сам на себе си е нещо напълно нормално и носи само плюсове, ако е в разумни граници. А когато имаме партньор и искаме да разнообразим палавите си занимания, може да е точно това, от което имаме нужда.

Колко секс е твърде много

Колко секс е твърде много

И "прекомерни" ли са повече от седем оргазма седмично

Учени от Университета в Саутхамптън провеждат изследване, в което участват 117 жени и 151 мъже. И изводите от него разбиват мита, че самозадоволяването е на лице само това, когато има незадоволяване на нуждите с партньора.

Оказва се, че съвместната мастурбация може би е ключът към един много по-добър сексуален живот и достигане на оргазъм всеки път. Повече от половината участници в изследването твърдят, че са използвали тази практика по време на сексуалните контакти с партньора си в последната седмица и твърдят, че това е направило интимните им занимания много по-задоволителни.

Снимка 633250

Източник: iStock

Да се докосваме сами по време на половия акт така, както най-обичаме, увеличава възбудата и води до по-сигурен горещ завършек и за двамата партньори. В интимната игра може да включим и любимите си секс играчки, ако, разбира се, половинката ни няма нищо против. Но се съмняваме - все пак ще получи горещи гледка, която още повече ще разпали страстите.

Интересното е, че някои от участниците в изследването не са особени фенове на мастурбацията сами, но подкрепят тази, която се случва в компанията на интимния им партньор. Няма спор - много по-секси е.

Колкото по-късно започнем да правим секс, толкова по-голям ще е... мозъкът ни

Колкото по-късно започнем да правим секс, толкова по-голям ще е... мозъкът ни

Нова теория за еволюцията на човека

Когато мастурбацията е в компания, не е необходимо да се целим задължително към оргазъм - може просто да я използваме като предигра преди съществената част. А следващият път половинката ни със сигурност ще знае как и къде точно да ни докосва, за да ни достави максимално удоволствие, предава Daily Mail.