През 2020 г. осъзнахме, че за да работим добре, са ни нужни малко повече от добър компютър и качествена интернет връзка. Но за да се чувстваме истински добре, за да бъдем продуктивни и креативни, ни трябват комфорт и уют - наши си, създадени по собствен вкус и визия.

Да, за много от нас работните условия се промениха и придобиха не просто дистанционна форма, а се сляха с личното ни пространство. Дали вкъщи, или в наето отделно помещение, вече е ясно, че занапред ние ще сме дизайнерите на работния офис. И това как ще се чувстваме в него зависи изцяло от нас.

Офисът - картина, която рисуваме сами

Личното работно място трябва да е функционално и удобно, да съответства не само на базовите ни нужди, но да е продължение и отражение на характера и емоциите ни.

Снимка 509876

Източник: Samsung

Защото когато някой влезе в дома ни, той не се вглежда в мебелите, а преживява духа и настроението, с които сме "изрисували" интериора. Никой няма да помни точно каква е била масата, но ще помни как се е чувствал и какво настроение е взел със себе си, когато си е тръгнал, нали така...

А в контекста на личния офис ние самите сме този посетител, който ежедневно влиза в пространството, не защото в него има бърз Wi-Fi и бюро за компютър, а защото именно в него се чувстваме по онзи специфично-определен начин.

В крайна сметка, споменът и впечатлението от една картина не се базират на нейните детайли, а на усещането, което цялата творба поражда у зрителя.

Отвъд рамката на въображението

Изкуството е неизчерпаем извор на идеи и вдъхновение, а технологиите са основният ни инструмент за тяхната материална реализация.

Днес, благодарение именно на технологиите, можем да превърнем личното си работно място в необятна галерия, която само с докосване да персонализираме и украсим с шедьовър от Ван Гог или Моне; или пък да трансформираме в модерна конферентна зала.

Снимка 509877

Източник: Samsung

Дело на корейския технологичен гигант Samsung, The Frame е точно такова платно, което се разлива от рамката на въображението и ни отвежда на културно приключение всеки път, когато го погледнем. Излиза и от дефиницията на думата "телевизор", защото е нещо много различно от това, което сме свикнали да имаме в хола си.

Когато е изключен, QLED екранът се превръща в някое от всичките над 1200 произведения на изкуството, налични в Samsung Art Store, a No Gap технологията на прикачване към стената го прави истинска картина.

С Ambient Mode пък The Frame пасва на всеки интериор, вкус и настроение, но същевременно допринася и за работния ни процес, който (нека си го кажем) ще е все по-обвързан с високите технологии.

Само за секунди The Frame се превръща от "Звездна нощ" на ван Гог в прозорец за Zoom, в екран за презентации или в по-голям екран за лаптопа. При това напълно безжично, благодарение на невероятната свързаност, която The Frame предлага.

Снимка 509875

Източник: Samsung

Когато искаме да отдъхнем и да се забавляваме, е въпрос на няколко клика да извикаме YouTube или Netflix, a чрез SmartThings можем да управляваме и другите умни уреди, които имаме.

А ако в някакъв момент решим да придадем различен нюанс на работното си място, рамките на The Frame се сменят също толкова бързо и с лекота. И през цялото време водещи са нашите желания. Именно тях The Frame ни помага да реализираме - както никога досега.

Допълнително вдъхновение по сътворяването на нашето собствено място и позиционирането на The Frame като разнообразен център на интериора получихме от Звезделина Цолова и Калоян Христов от MintStories, които наскоро създадоха своето мечтано работно пространство.

Свободата да творим без ограничения

Lifestyle TV серията на Samsung ни изкушава и с други два варианта в лицето на Тhe Sero и The Serif, с които можем да направим офиса си по-нестандартен или по-стилен - решението отново е в наши ръце.

Въртящият се екран на The Sero е революционен продукт, подходящ за по-младите и технологични професионалисти, които са готови да превключат от работа към забавление и творчество във всяка секунда.

The Serif пък е естественият избор за онези от нас, които държат на елегантния дизайн и модерния, но премерен стил, в който технологията е толкова добре аранжирана в интериора, че трябва да я посочиш, за да бъде забелязана.

И ако незабележимата функционалност и персонализираният уют на работното място са творчески процес, който, малко по малко, всички усвояваме, то технологиите са основният цвят в палитрата ни. Наша е свободата да създадем картината и обстановката, която ще ни вдъхнови да растем и като професионалисти, и като хора.