Тази седмица стана ясно, че в крайна сметка дългоочакваният първи сгъваем смартфон на Samsung ще се появи през септември - цели пет месеца след първоначално обявената дата.

Samsung Galaxy Fold 2 ще е различен от първия модел и ще се появи през 2020 г.

Samsung Galaxy Fold 2 ще е различен от първия модел и ще се появи през 2020 г.

Какво да очакваме от следващия сгъваем смартфон на Samsung

Преди известно време пък научихме, че въпреки фиаското с първия Fold, Samsung вече готви втори сгъваем модел, който ще бъде представен най-вероятно в първите месеци на 2020 г.

Вчера, 30 август, LetsGoDigital споделиха първи графични изображения на бъдещия Fold 2, създадени по описанието в патентите на Samsung, които най-вероятно се отнасят към въпросния модел.

Снимка 440676

Източник: LetsGoDigital

Това, което веднага ни прави впечатление, е, че Fold 2 изглежда по-обемист, но и някак по-монолитен от първия, който още при представянето си изглеждаше доста паянтов.

Снимка 440673

Източник: LetsGoDigital

Ако съдим по информацията, появила се в корейските медии преди няколко седмици, Fold 2 действително ще е по-голям, като в разгърнат формат екранът ще е с размер от 8 инча.

Патентните рисунки разкриват, че е възможно Samsung да помести селфи камерата в централната горна част на разгънатия Fold 2, точно където се намира и пантовия механизъм.

Снимка 440672

Източник: LetsGoDigital

Също толкова възможно е камерата да бъде в левия или десния горен ъгъл, ако съдим по информацията от патента.

Снимка 440674

Източник: LetsGoDigital

При всички положения обаче можем да очакваме подсилен екран, оборудван със специално, ултра-тънко стъкло върху основния панел на дисплея, което не се чупи и напуква при огъване - това бе една от слабите страни на първия Galaxy Fold.