В края на миналия месец се появиха слухове, че Samsung работи не по един, а по цели два сгъваеми смартфони, въпреки че първият такъв модел на компанията все още не е излязъл на пазара.

Samsung работи по следващите си сгъваеми смартфони

Samsung работи по следващите си сгъваеми смартфони

А Galaxy Fold дори още не е излязъл

Вчера колегите от DigiTimes публикуваха информация, идваща от Тайван, която потвърждава тези слухове и ни дава малко храна за размисъл по отношение на един от следващите модели Galaxy Fold.

Тайван е мястото, където се произвеждат сгъваемите пантови механизми за цял куп популярни джаджи, сред които са Huawei Mate X, MacBook моделите на Apple и очевидно Galaxy Fold телефоните.

От DigiTimes разкриват, че някои фабрики в азиатската държава значително са увеличили производствения си капацитет през настоящата година, за да могат да отговорят на предстоящото търсене на сгъваеми механизми за смартфони.

Също така става ясно, че именно механизмите на Galaxy Fold 2 са основен фокус на производството в момента.

Според появилата се информация, следващият Fold действително ще бъде различен от първия и ще се сгъва хоризонтално, а не вертикално.

Samsung Galaxy Fold и какво ще промени компанията в сгъваемия смартфон

Какво ще промени Samsung в Galaxy Fold

Очаква се сгъваемият смартфон да се появи през юни

Той ще наподобява дизайна на емблематичния Motorola Razr и ще бъде доста по-компактен от първия Galaxy Fold.

От Тайван съобщават, че главният му екран ще е едва 6.7 инча, като на гърба на телефона ще има малък дисплей с размер от 1 инч, който ще служи за бърз достъп до нотификации и съобщения, когато телефонът е в сгънат формат.

Galaxy Fold 2 ще се появи още в началото на 2020 г. и по характеристики ще бъде подобен на Galaxy S11, но ще притежава и допълнителни отличителни екстри, казват от DigiTimes.