Както почти всички големи компании, и Jaguar Land Rover (JLR) обърнаха поглед към електрификацията на бъдещите си модели. 

Новите планове на Jaguar Land Rover и верни ли са твърденията за края на Land Rover

Верни ли са твърденията за "смъртта" на Land Rover

Понякога се получават недоразумения

От миналата година знаем, че се работи върху изцяло електрически модел, който към момента е известен като Range Rover Electric. И така, както не знаем много подробности за него, нямаме представа и дали това име ще остане, или ще има друго.

От Range Rover обаче обещават, че това ще бъде най-тихият и изискан модел, който компанията някога е произвеждала. Електрическият SUV ще се яви и като пряка конкуренция на Porsche Macan, пише Electrek.

Снимка 652457

Източник: Land Rover

От компанията обещават, че новият им модел ще надмине всички други луксозни електрически SUV-та, когато става дума за теглене на товар и технологиите за покоряването на всякакви терени. Като от края на миналата година прототип на Range Rover Electric е тестван при различни екстремни условия.

От места като Швеция, където температурите достигат до -40 градуса, до такива като Дубай, където е другата крайност - +50 градуса. Като дори се тества как ще се справи на всякакви терени, като преминаване през вода с дълбочина от 85 см. От компанията искат да са сигурни, че първият им електрически SUV ще се представя навсякъде по възможно най-добрия начин навсякъде. Нормално, все пак това е Range Rover.

Range Rover Evoque, паркетните джипове и стилът като начин на живот

Тест Драйв: Range Rover Evoque

С Еvoque няма да ни дойде отвътре да изследваме девствената пустош, но пък го имаме като възможност

И макар дори да не знаем по-голяма част от подробностите за колата, от компанията твърдят, че списъкът с чакащи за Range Rover Electric надхвърля 16 000 души. Е, с приближаването на момента, в който ще бъде официално показан, очакваме повече информация около модела, а и желаещите да го закупят също да се увеличат.