Човечеството пътува все по бързо към технологична революция, която със сигурност ще промени всеки аспект от живота ни. Все повече възможности има и за трансформиране на начините, по които телата ни работят.

Скорошно проучване, поръчано от фирмата за киберсигурност Kaspersky, показва интересни резултати. В него са участвали 14 500 души от 16 страни, сред които Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания.

Близо две трети от хората в развитите западноевропейски страни, биха приели технологични импланти в телата си, за да подобрят здравето и живота си, съобщи Reuters. 63 на сто от тях биха прибегнали до технологични подобрения в телата си, за да ги усъвършенстват. Подкрепата за тази намеса, която доближава хората до киборгите, е различна в различните страни.

Снимка 496841

Източник: iStock

Тя е много висока в Португалия и Испания - 60 на сто, а във Великобритания, Франция и Швейцария подкрепата за технологичните добавки е ниска - съответно 25 на сто, 32 на сто и 35 на сто.

"Добавянето на технология към човека е една от най-значимите технологични тенденции в днешно време", казва Марко Прюс, директор за Европа по глобалните изследвания и анализи в базираната в Москва фирма за киберсигурност Kaspersky. "Ентусиасти вече изпробват границите на възможното, но са ни нужни единни стандарти, за да сме сигурни, че този процес ще достигне пълния си потенциал, като същевременно се минимизират рисковете".

Neuralink, Илон Мъск и чипът, който пуска музика директно в мозъка

Чип на Мъск пуска музика директно в мозъка

Как бъдещето изведнъж стана настояще

Изследването на Kaspersky установява още, че повечето хора биха искали технологичната намеса в човешкото тяло да работи само за доброто на човечеството. Има и опасения, че това ще е опасен процес за обществото, който ще бъде използван от хакери.