Има жени, които не искат и да чуят за брак. Те си имат други цели и занимания, а животът им е пълноценен и без заветния подпис.

Бракът, отслабването, здравословният начин на живот и връзката между тях

Слабеем или дебелеем след брака

Вече знаем как да отслабнем

Но има такива, които искат да създадат семейство, да имат деца, дом и уют, но все не им се получава. И не говорим за непривлекателни и скучни жени, които страдат от липса на мъжко внимание, напротив.

Най-вероятно обаче те сами не забелязват с какво отблъскват потенциалните кандидати. Има определени качества и поведение, които, ако жената ги притежава, трудно ще се омъжи. Ето и кои са те.

Брак на всяка цена

Снимка 501317

Източник: iStock

Все едно за кого, само най-накрая да мине в графата бракувани и да сложи халка. Този тип жени толкова искат да бъдат омъжени, че виждат съпруг във всеки срещнат. Което пък веднага отблъсква мъжете.

Удобната жена

Този тип правят всичко за комфорта на мъжа. Готвят само ястията, които той обича, гледат само предаванията и филмите, които той харесва, изпълняват всичките му желания, забравяйки за себе си. С такава жена мъжът може да живее години, но без дори да се замисли да отиде до обредния дом.

Всичко сама

Те са свикнали да взимат самостоятелни решения и не се нуждаят от ничия помощ. Каквото и да им се наложи да свършат, те се справят сами. Да забият пирон, да сменят крушка, да домъкнат тежки кашони до входа и даже да успеят да си отворят сами вратата. Мъжете се чувстват ненужни до такива жени, защото те по природа са защитници, но тук няма кого да защитават.

Снимка 501324

Източник: iStock

Вечната любовница

Това са жени, които са свикнали само да получават - подаръци, внимание, грижа, любов, но без да дават нищо в замяна, освен своето привлекателно тяло. В семейството трябва да има баланс между „взимам“ и „давам“ и всяко отклонение от него, рано или късно, води до разрив.

Жената приятел

Мъжете обичат да общуват с такива жени, да споделят подробности от живота си, да бъдат истински приятели, но те не се женят за приятелите си. В тях те не виждат жена, а просто приятел.

Бракът с разведен мъж, плюсовете и подводните камъни

Добра идея ли е бракът с разведен мъж

За какво да внимаваме

Ако жената действително иска да създаде семейство, а е открила в себе си в някои от тези качества, трябва да се промени, да открие в себе си истинската жена, пише психологът Павел Раков на Yandex Zen. Това може да стане по пътя на раздялата с комплексите и старите модели на поведение.