Има много неща, които вършим и с които определено не може да се каже, че се гордеем. И не става дума за нещо лошо или престъпно, а за дребни навици, които обаче са достатъчно отвратителни, за да се срамуваме от тях.

Говорим за странно удовлетворяващи навици, които са социално неприемливи, но това не им пречи да бъдат широко практикувани, пише Reader's Digest.

Мръсното бельо

Близо 31% от жените и 44,3% от мъжете помирисват мръсното си бельо, преди да го сложат за пране, съобщава неотдавнашно проучване на Online Doctor, проведено на над 1500 европейци и американци. 

Миенето на лицето

Снимка 329256

Източник: iStock

40,1% от жените и 58,9% от мъжете признават, че си лягат, без да мият лицето си. Това е сериозен проблем, особено ако сме жена и носим грим, защото мъртвите клетки на кожата могат да запушат порите, което пък води до появата на пъпки.

Пръцкането

Изпускането на газове е нормална функция на нашите човешки тела, но 94.1% от жените и 92.7% от мъжете признават, че получават странно удовлетворение от миризмата на собствените си газове, което вече въобще не е нормално. 

Миризливите мишници

Снимка 399471

Източник: iStock

Близо 96% от жените и 93,9% от мъжете помирисват подмишниците си, за да разберат дали да си сложат дезодорант. Най-добрият вариант е да го правим, без този тест. Да не забравяме, че непрекъснато се срещаме с хора и никак не е приятно някой да мирише зле.

Пръстите и гениталите

54,2% от американските мъже признават, че помирисват пръстите си, след като са докоснали тестисите си, а 54.8% от американските жени разкриват, че извършват същото действие с вагината си. 

Мъртвата кожа

Премахването на кожичките от мъртвата кожа е странен навик, който се нарежда като един от най-често срещаните. 96,3% от жените и 93,3% го правят.

Пишкане под душа

Снимка 358184

Източник: iStock

Има два вида хора: тези, които пишкат под душа, и тези, които също пишкат, но лъжат, че не го правят. Нека си признаем, всеки го е правил поне веднъж. Според проучването 93.6% от жените и 91.3% от мъжете признават, че ходят по малка нужда, докато се къпят. 

Бъркане в носа

97% от жените и 95,3% от мъжете имат навика да си бъркат в носа и да вадят сополи, но това не е най-шокиращото. 30.1% от жените и 33.8% от мъжете също признават, че ядат сополите си след това.