Някои, като милиардера Илон Мъск, изпитват ужас от дългите отпуски и предпочитат просто да не почиват. Други нямат търпение да си вземат почивни дни, въпреки трудното пренастройване след това.

Илон Мъск, отпуските и защо смята, че са вредни за живота

Защо Мъск не излиза в отпуска

Горчив опит

Връщането към реалността и професионалните задължения с добре познатия пронизителен звук на алармата сутрин обикновено действа доста обезсърчително. Но и за този неприятен момент има решение. Даже няколко.

Връщането в офиса непосредствено след дълъг отпуск е стресиращо и психолозите съветват да си отделим ден-два дни като буфер, за да си върнем ентусиазма. Хубаво е да си оставим време, за да оправим багажа и да отметнем някое и друго домашно задължение.

Снимка 530312

Източник: iStock

Целта на отпуската е да се отпуснем максимално и да да забравим за случващото се в офиса и обикновено успяваме. Въпросът е как да си върнем нужното количество ендорфин, за да сме максимално продуктивни. Упражненията вкъщи или във фитнес залата са изпитан метод и помагат бързо да се пренастроим на работна честота.

Снимка 530311

Източник: iStock

Редът и въобще приятната атмосфера са от ключово значение, когато искаме да сме максимално продуктивни. Ето защо, специалистите съветват, щом се върнем в офиса, първо да се заемем с подреждането на бюрото.

Samsung, The Frame и изкуството да създадем мечтания офис сами

Изкуството да създадем мечтания офис сами

Уютът и технологиите, без които не можем

А щом приключим с подреждането, е добре да разберем какво се е случило в офиса, докато сме отсъствали. Наваксването с информация не само ще ни помогне да приоритизираме по-най-добрия начин задачите си, но и без да се усетим, ще влезем бързо в час с професионалните си задължения, съветват от Healthy George.