Илон Мъск често успява да изненада света с ексцентричните си идеи, които се превръщат в реалност благодарение на компаниите, които управлява. А за да бъде това, което е днес, милиардерът прекарва почти цялото си време в офиса, страда от хронично недоспиване и не знае що е то отпуска.

Мъск от години е на мнение, че служителите на компаниите не бива да се натоварват допълнително и да изпитват трудности в работата си, докато изпълнителните директори си почиват някъде.

Но милиардерът е категоричен, че отпуските могат да ни убият. Буквално. А до този извод стига благодарение на скромния си личен опит, който обаче му е достатъчен, за да отказва всякакви планирани отсъствия от работа.

Снимка 437262

Източник: GettyImages

Мъск е излизал в отпуска само два пъти за последните 12 години. Първия път, когато си взима почивка, ракетата Orbital Sciences, както и тази на Virgin Galactic, са избухнали само в рамките на една седмица.

Втория път неговата ракета експлодира и се унищожава. И това го води до извода, че не трябва да си взима нито ден почивка, а да бъде винаги на линия, за да няма непредвидени събития, пише CNBC.

Снимка 423817

Източник: GettyImages

Малко по-назад във времето, през 2000 г., предприемачът решава да се освободи от работни задължения, за да се отдаде на меден месец. Тогава той е изпълнителен директор на X.com, а докато е в отпуска разбира, че мениджърите в компанията са се обединили срещу него и скоро след това той е свален от поста си.

Така веднага щом каца в Сидни, Мъск е принуден да се върне в Калифорния, за да разбере какво се случва. Няколко месеца по-късно двамата с първата му съпруга решават да направят втори опит за ваканция, този път в Южна Африка. 

Tesla Cybertruck, Илон Мъск и защо дизайнът на пикапа не бива да ни разочарова

3 причини пикапът на Tesla да не ни разочарова

Беше ясно, че Cybertruck ще е нещо подобно

Тогава милиардерът развива остра форма на малария и е буквално на крачка от смъртта. И след тази случка не спира да повтаря - къде на шега, къде не, че ваканциите са способни да те убият. Ако не теб, то поне твоя бизнес.