Когато Audi представя плановете за бъдещето си, вълнението винаги е голямо. Към момента германският производител все още не казал нищо официално за това какво ще се случи с A8, но по темата се появиха доста интересни твърдения.

Британското издание Autocar смята, че с настоящата генерация на A8, която се произвежда от 2017 г., скоро ще бъде свършено. Но тя ще има наследник и той ще бъде изцяло електрически.

Новото Audi A8 ще използва платформата PPE и се очаква да носи в себе си най-новите технологии, разработени от компанията. А може би най-впечатляващото е, че трябва да бъде и най-мощният електромобил на Audi.

Титла, която към момента се държи от RS E-Tron GT с неговите 637 к.с или 475 кВт. От Autocar не знаят колко точно мощен ще бъде A8, но предполагат, че ще надмине с малко концептуалния Grandsphere с неговите 711 к.с.

Очакванията са новото A8 да бъде представено догодина, когато моделът празнува своята 30-та годишнина. Остава да разберем и дали твърденията на Autocar за най-мощното електрическо Audi ще се окажат верни.