В последно време смартфоните с марката Vivo не спират да ни изненадват. Компанията представи два сгъваеми модели, заложи и на лекота, и на впечатляващи параметри на камерата, а сега на преден план излиза S19 - смартфон, който е достоен за рекорд. Буквално.

Vivo X Fold 3 и X Fold 3 Pro - леки, красиви, сгъваеми и много мощни

Vivo представи най-лекия сгъваем смартфон

Красота, мощност и лекота

Каквото и да си говорим за характеристиките на едно устройство, всичко остава на заден план, ако то не притежава достатъчно издръжлива бактерия. А в новия модел на китайската компания тя е с капацитет цели 6000mAh. Освен това поддържа 80W бързо зареждане.

Смартфонът бе представен в края на миналата седмица заедно със своята Pro версия и няма как дa не ни направи впечатление, че тя, въпреки че очаквахме обратното, е с по-нисък капацитет на батерията 5500mAh. И малко след официалното представяне на устройствата стана ясно какъв точно е и рекордът, с който S19 бе удостоен от Гинес.

Той е зa най-дългa гейминг сесия с едно зареждане на смартфона. 41 участника играха в продължение на цели 56 часа 8 минути и 60 секунди Honor of Kings на устройството, което си е истинско постижение. А освен с него, S19 има и още с какво да се похвали.

6.78-инчов OLED дисплей с 120HZ опресняване получават и обикновената, и Pro версията, но с тази разлика, че при по-скъпият вариант е извит по краищата. Процесорът на S19 е Snapdragon 7 Gen3, което може да е малко разочароващо за някои, а MediaTek Dimensity 9200+ се грижи за производителността на S19 Pro. Има версии както с 8, така и с 16GB RAM, А вътрешната памет е 256 или 512GB.

Безспорен акцент както във визията, която отново грабва с изчистени линии и ярки цветове, така и в характеристиките на смартфона, е неговата камера. Основният сензор на Vivo S19 е 50МР широкоъгълен, а вторият - 8MP ултраширокоъгълен. Селфи камерата също е 50МР. При Pro версията имаме още една 50МР телефото камера и качеството на снимките е значително по-добро.

Vivo V30 - всичко за новия смартфон

Най-тънкият телефон на Vivo излиза на пазара

Елегантен и достъпен

Официалното пускане на пазара на двата модела е тази седмица, но все още не е ясно точно до кои пазари ще стигнат. Ясни са обаче цените им, които сa повече от приемливи за това, което получаваме - 320 евро за Vivo S19 и 420 евро за S19 Pro.