Да си забърка човек маска за лице и коса в домашни условия е сравнително лесно, истински отпускащо и дори терапевтично занимание. Да си направи грим обаче си е едно стъпало по-трудно, макар да има и рецепти, които далеч не са толкова голямо предизвикателство. 

Хейли Бийбър, гримът и продуктите, с които постига сияещата визия

Тайната за сияещия грим на Хейли Бийбър

Как постига сияещата си визия

Точно такава е една рецепта, датираща още от XVIII век, която в момента е тотален хит в TikTok. А това, което всички правят, е чисто и просто домашен руж.

И наистина изглежда лесно. За целта ни трябват само две съставки: розови листенца и царевично брашно. И толкова.

Снимка 573405

Източник: iStock

Важно е обаче, когато решаваме какви розови листенца да ползваме, да изберем вече изсушени и такива от цвете с по-наситен цвят - като персийската роза например.

Следващата стъпка е да ги сложим в хаванче и да ги стрием до прахообразна пигментна смес, към която на етапи да започнем да добавяме царевичното брашно. Обикновено са необходими от четвърт до половин чаена лъжичка.

След като ги смесим добре, тестваме резултата върху кожата си. Важно е и да не бързаме, а внимателно да нагласим точния цвят, който подхожда най-добре за нашия тен.

Снимка 573404

Източник: iStock

Добре е да знаем, че колкото и да разбъркваме стритите розови листчета и царевичното брашно, консистенцията на получената смес може и да не е перфектно хомогенна, но това не трябва да ни притеснява.

Сидни Суини, Charli XCX, Алекса Деми и двойната очна линия - най-използваната тенденция в пролетния грим

Гримът, който завладя и звездите тази пролет

Женствени и игриви очи

Главната цел е продуктът, който получим, да е достатъчно наситен, но поставен върху лицето ни, да  придава естествено сияещ цвят на кожата ни, пише The Guardian. Ето така получаваме нещо, което никой закупен от магазина продукт не може да ни даде - неповторим баланс между собствената ни пигментация и руж, с който ще сияем.