Преди няколко дни LG показа кратко видео на предстоящ смартфон, който изненада технологичното общество с нестандартния си дизайн.

LG, Explorer Project и смартфонът с два екрана

LG показа невиждан досега смартфон с два екрана

Какво бихме могли да правим с такъв телефон

Компанията съобщи, че на 14 септември ще разкрие всичко около този нов модел, но още тази седмица данни и негови изображения изтекоха в Twitter от акаунта на Евън Блас, а малко след това в YouTube бе качено и видео с телефона.

Очевидно името на телефона също е известно и той се казва LG Wing, част от новата Explorer Project серия на компанията.

От появилата се информация научаваме, че основният горен екран, който се и върти, е с диагонал от 6.8 инча.

Както видяхме и в промо видеото, той може да се завърта на 90 градуса и да става перпендикулярен на тялото на телефона, където всъщност има още един, по-малък екран.

Той е с размер от четири инча и очевидно ще можем да го ползваме за чат или социални мрежи например, докато през големия гледаме видео или правим нещо друго.

Снимка 495288

Източник: Twitter / Evleaks

Той, разбира се, ще е удобен и при игри, но не сме сигурни как кодът на игрите ще се помири с двата отделни екрана и дали ще можем да ползваме малкия като джойстик, а големия като основен дисплей.

Като оставим нестандартния дизайн настрана, телефонът се очертава да е в крак със спецификациите на средния до висок клас, като ще предложи и 5G свързаност.

Очакваме в него да видим Snapdragon 765G, 8GB RAM и поне 128GB място за съхранение на данни.

Xiaomi и смартфонът с невидима камера, който очакваме през 2021 г.

Смартфонът с невидима камера

Следващият голям скок за смартфоните

На гърба му има общо три сензора, но засега не знаем на какво точно ще са способни те.

Знаем обаче, че цената му ще е от порядъка на около 1000 долара, което е приятна сума за телефон с два екрана, какъвто не бяхме виждали досега.