Смартфоните лека по лека навлизат в нова ера, като тук не говорим за 5G, а за опитите на производителите да вмъкнат повече екран, по-малко рамки и бутони в следващото поколение смартфони.

Сгъваемите модели са в центъра на тенденциите, но със сигурност ще видим доста смели и алтернативни решения, преди индустрията да постигне консенсус за правилната нова визия.

Наскоро LG показаха промо видео на смартфон, какъвто не сме виждали до момента.

Телефонът е част от новия т.нар. Explorer Project на LG и от кадрите става ясно, че той разполага с два екрана, единият от които може да се завърта на поне 180 градуса спрямо другия.

Не е ясно какъв е замисълът зад подобен дизайн, но позицията на LG е, че оттук натам фокусът ще е върху нови методи за използване на смартфона и иновации в дизайна.

Уместно е да предположим, че въртящият се екран е предназначен за по-лесно и приятно гледане на видео съдържание и играене на игри, но това са само догадки.

Много възможно е и формата на модела да отговаря на нови функции и приложения, с които все още не сме запознати.

Xiaomi и смартфонът с невидима камера, който очакваме през 2021 г.

Смартфонът с невидима камера

Следващият голям скок за смартфоните

В същото време изобщо не изключваме възможността това да е един смел пионерски модел, чиито качества и цел не са напълно ясни на самата компания, както се случва с някои от новаторските модели в последните няколко години.

При всички положения съвсем скоро ще знаем повече за нетрадиционния смартфон, тъй като пълното му представяне ще се осъществи още този месец на 14 септември.