Едно от нещата, които допринасят за магията на Коледа (защото няма как да не признаем, че това е един от най-вълшебните празници) е красивата коледна елха. Колкото и да са екологични и удобни изкуствените, нищо не може да се сравни с аромата на истинското дръвче.

Ретро играчки за елха, коледни къщички, чаши с Дядо Коледа - няколко деко тенденции за тази Коледа

5 ретро украси за тази Коледа

Когато можем да извадим стъклените играчки от мазето

Как обаче да го съхраним свежо възможно най-дълго време? Ето няколко съвета, събрани от Better Homes & Gardens.

Правилен избор

Нещата се определят още в началото, когато избираме дървото, което ще купим. То трябва да има свеж вид, възможно най-малко кафяви иглички, а зелените да са меки и приятни на допир.

Снимка 600297

Източник: iStock

Водата

Когато взимаме отрязана елхичка, от ключово значение е да изберем стойка, която да ни позволява да я държим във вода подобно на цвете във ваза. Нивото на водата трябва да се проверява всеки ден, а допълнително ще помогнем на дървото, ако добавим малко захар в нея, която осигурява хранителни вещества.

Топлината в стаята

Високата температура е най-големият враг на живата коледна елха. Колкото и да е уютно, когато е топло, това ще накара дървото да започне да съхне, а игличките да опадат - първи признак, че скоро ще е готово за изхвърляне. По възможност трябва да държим елхата далеч от отоплителни уреди, камини и директна слънчева светлина.

Снимка 600295

Източник: iStock

Когато всички тези условия са неизпълними...

Просто можем да си вземем елха в саксия, която след това да гледаме или да засадим.