Коледа е почти тук и нищо не може да вдигне настроението ни повече в студеното и сиво време от това да украсим дома си за празниците. Възможно най-скоро! Най-хубавото е, че тази година тенденциите в коледната украса са вдъхновени от миналото.

Говорим за онези стъклени топки за елха, за любимите ни коледни къщички и още три неща, които най-вероятно имаме прибрани в кашон в мазето.

Ретро играчки за елха

Снимка 597034

Източник: СПХУ-Пловдив

Стъклени, блестящи или матови, едноцветни или покрити с елементи на снежинки, стъклените коледни играчки, добре познати ни от соца, се завръщат. И ако не пазим такива от преди 30-40 години, можем да си купим нови, но в същия стил. Изработват ги Социалното предприятие за хора с увреждания в Пловдив. Конкретно тази продълговата висулка я има в шест цвята на цена от 6 лв. за брой.

Коледни къщички

Снимка 597041

Източник: IKEA

Не толкова стара тенденция, но пък от онези, които моментално създават уют вкъщи за празниците. Можем да си купим готови керамични къщички или пък да си направим сладка коледна къщичка от бишкоти, онлайн има много рецепти за това. Тук сме избрали комплект с коледни къщички на IKEA, 45.90 лв.

Чаша с Дядо Коледа

Снимка 597040

Източник: H&M Home

Признаваме, че винаги сме смятали подобни чаши за леко кичозни, но не можем да отречем, че носят настроение. Пък и децата са щастливи да си изпият млякото в тях. Тази е H&M Home на цена от 6.99 лв. в момента.

Изкуствена елха

Снимка 597039

Източник: kolednaukrasa.bg

По-екологично и по-чисто - няма причина да не изберем елха от изкуствена материя, каквато и да е тя. Спираме се на сребърна на стабилна метална стойка. От Kolednaukrasa.bg за 46.99 лв.

Коледа в розово

Снимка 597038

Източник: Pepco

Със сигурност цветът е бил актуална тенденция в празничната украса няколко пъти в последните години. 2023 г. не прави изключение, а ние не се противим на една по-нежна и женствена Коледа. Постигаме я с комплект от 24 топки за елха от Pepco. И то само за 2.50 лв.