Вече от доста време се знае, че големите автомобилни производители ще електрифицират предлаганите модели и ще работят върху създаването на изцяло електрически.

Защо Mercedes-Benz отлага електрификация на гамата си

Защо Mercedes отлага електрификацията на гамата си

Ето какво казват от компанията

Но има примери като Mercedes например, които вече обявиха, че ще забавят плановете за пълна електрификация на автомобилите си с няколко години.

И макар да се появиха съмнения, че и Audi може да последва примера на Mercedes, това няма да се случи. Или поне така твърди изпълнителният директор на компанията Гернот Дьолнер.

Въпреки нарастващия скептицизъм към електромобилите на пазара, от Audi не смятат да отлагат неизбежното и до 2026 г. значително да намалят продажбите на автомобили с двигатели с вътрешно горене.

Пред Auto News Гернот Дьолнер казва още, че плановете са Audi да не продава коли с двигатели с вътрешно горене в Европа и Северна Америка от 2033 г. Самият Дьолнер бе назначен да води Audi през миналата година, като задача му е да върне немския автомобилен производител в челните позиции в индустрията, пише Carscoops.

Audi Q6 e-tron - SUV, който не всеки може да си позволи

Audi Q6 e-tron - SUV, който не всеки може да си позволи

Audi задава нов стандарт

Той заяви също, че Audi ще представи последните си коли с двигатели с вътрешно горене през 2026 г., но те няма да бъдат пуснати в продажба веднага, а поне през 2027 г.