Никога не сме разбирали защо толкова много хора след приключването на даден фестивал на открито зарязват палатките си насред някоя поляна , но е факт - тенденцията е масова за Европа.

Само в Холандия всяка година над 25 000 палатки биват безотговорно изоставени от собствениците си, като е изчислено, че 25% от всички продадени на територията на Европа палатки имат подобна съдба.

Именно този проблем е подтикнал хората зад холандския стартъп Kartent да измислят природосъобразно решение, което е хем забавно, хем безвредно за околната среда.

Снимка 426512

Източник: Kartent

Kartent е производител на палатки, изцяло направени от картон, които могат да устоят на до девет дни дъжд, без да се разпаднат, и са напълно разградими.

В това видео можем да видим как палатка на Kartent успява да оцелее след сеанс в автомивка.

Палатките тежат около осем килограма и са с размер от 2.4 м х 1.6 м - напълно достатъчно за двама души. Но по-вълнуващото е, че са и своеобразно платно за изява на художествените ни таланти. Това ни дава възможност сами да украсим и изрисуваме "къщата" си така, както искаме и можем.

Снимка 426514

Източник: Kartent

Палатките на Kartent се продават за 54.95 долара, което е малко повече, отколкото бихме отделили за купчина картон, но пък е достатъчно малко, за да ни убеди да ги тестваме поне веднъж.