Самолетите са място, на което е доста вероятно да се разболеем. А стюардесите са тези, които прекарват там много повече време, отколкото ние. Затова със сигурност знаят по-добре от нас как да се предпазят от заразите на борда. Ето и няколко съвета, които всеки може да спазва.

Хидратация

Полетите дехидратират тялото. И когато това се случи, то няма достатъчно сили, за да се бори с бактериите наоколо. Затова най-важното правило е да пием достатъчно вода. 

Важно е обаче тази вода задължително да е бутилирана и да избягваме кафето и чаят, които се правят с вода, която е доста вероятно да не е безопасна за консумация.

Вместо тях, можем да заложим на сокове със съдържание на джинджифил и лимон, каквито със сигурност ще намерим в магазините на летището.

Снимка 439217

Източник: iStock

Имунна система

ако ни предстои дълъг полет и не искаме да се разболеем, добре е известно време преди това да приемаме имуностимуланти, които да подсилят защитните сили на организма.

Дезинфекция

Абсолютно задължително е да почистим с антибактериални кърпички или гел всички повърхности около нашето място в самолета. И дори да сме го направили старателно, никога не бива да поставяме храна директно върху табличките на седалките, пише Reader's Digest.

Релакс

Ако се притесняваме от летенето, можем да си вземем хапчета за успокоение на билкова основа или етерично масло от лавандула например. Стресът има пряка връзка със здравето ни и отслабва защитата на организма.

Снимка 439218

Източник: iStock

Плодове и зеленчуци

Те са идеално похапване преди и по време на полет. Не само, че ни хидратират по естествен начин, но и ни зареждат с витамини и антиоксиданти.

Наоми Кембъл, пътуването със самолет и странните навици на модела

От какво страда Наоми Кембъл

Не й е лесно, определено

Добра форма

Ако ни се налага често да пътуваме със самолет, редовните тренировки могат да ни помогнат да се справим по-лесно с неприятни ефекти като смяна на часовите зони и недоспиване. Но не е добра идея да спортуваме непосредствено след полет, защото първо трябва да дадем на тялото си време за почивка.